Pic
shadow

A döntő 7 másodperc

Beküldte Admin a(z) Webdesign kategóriában
Amikor a felhasználók megnyitnak egy weboldalt, az oldal megpillantásától számított 7 másodpercen belül eldől, hogy tetszik e nekik egy oldal, vagy inkább bezárják. Ezt bizonyítottan nem hozza helyre és nem is pótolja a megfelelő tartalom.

Lehet, hogy a mi weboldalunkon található meg a legjobb szolgáltatás, vagy a legolcsóbb termék, de ha nem harmonizálnak a színek, vagy túlzsúfolt a nyitó oldalunk, akkor kevesen fognak rábukkanni a számunkra fontos dolgokra.

Próbáld csak ki, nyisd meg a következő linket: Link

Ugye milyen érdekes? Egy étterem weboldalára kattintunk, de a megnyitott weboldalról mindent gondolnánk, csak épp semmi étellel kapcsolatosat. Ez is megfelelő oldal lenne, amennyiben nem egy étterem kínálatának bemutatása lenne a célunk vele.

Most pedig nézd meg ezt az oldalt: Link

Itt egyből a menüre téved a szemünk, ahol az étlap és az itallap található a legelején (nagyon helyesen, hiszen ez a kettő a legfontosabb, amire először kíváncsi a látogató). A mozgó képek is vonzzák a tekintetünket, azok is harmonizálnak az oldalunk tartalmával.

Ezzel úgy gondolom sikerült lemodelleznem a kérdéses témakört. Néhány hasznos tipp, hogy ne járjunk így a honlapkészítés során:

-Mindig határozzuk meg az oldal témáját és célját, majd ehhez válasszunk színeket és designt.

-Soha ne tegyünk felugró ablakot a főoldalra (lehetőleg máshová sem), hiszen ez a legtöbb embert elijeszti és elavult megoldásokra hajaz.

-Ügyeljünk arra, hogy a fontosabb felbontásokon és böngészőkben helyesen jelenjen meg a weboldal, ne legyenek benne elcsúszások, torzulások.

Köszönöm a figyelmet, remélem mindenki számára hasznos információkat tettem közzé.
02Ápr2014