Pic
shadow

Mi is az a reszponzív design?

Beküldte Admin a(z) Webdesign kategóriában
A techológia folyamatosan fejlődik, így a weboldal készítés is egyre modernebbé válik. Alkalmazkodni kell az új elvárásokhoz, a reszponzív design iránti igényt legnagyobb mértékben az okostelefonok és a tabletek megjelenése teremtette meg.

Nem mindegy, hogy milyen eszközről és milyen felbontásban tekintünk meg egy weboldalt. Régebben elterjedt megoldás volt 1024*768-as felbotásra optimalizálni a weblapokat, de ma már ez nem elegendő. A felbontások egyre csak nőnek, új eszközök jelennek meg folyamatosan.

A reszponzív webdesign alkalmazkodik a kijelző méretéhez, így a honlap a legkisebb okostelefonon is tökéletesen jelenik meg.

Amennyiben ilyen megjelenést szeretnénk a weboldalunknak, ez némi plusz munkával jár a fejlesztőnek, hiszen nem egy fix méretű layoutot kell kidolgoznia. Fontos kiemelni azokat az eszközöket, amik szükségesek egy reszponzív oldal elkészítéséhez:
-CSS3 és media_query
-JQUERY vagy Javascript
-Százalékban megadni egyes elemek méretét.

A tervezésnél is figyelni kell, hiszen olyan kialakításra kell törekedni, ami megvalósítható ilyen módon is. Külön layoutot érdemes tervezni a mobiltelefonos megjelenítésre, hiszen egészen más az optimális megjelenés és tartalom mobilon nézve, mint egy számítógépről.

Itt van az egyik honlapom különböző eszközökön való megjelenése:

15Febr2014